friendzz
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

friendzz

friendzz
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :)

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
zayto0ona
عضو شد حيلوووووا
عضو شد حيلوووووا
zayto0ona


انثى
عدد الرسائل : 21
العمر : 31
البلد : elminia
المهنة : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Studen10
المزاااج : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Anafar10
دعاء : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) FP_05
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Empty
مُساهمةموضوع: كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :)   كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Emptyالإثنين سبتمبر 29, 2008 11:11 am

كحك العيد بالبيكنج بودر



المقادير‏:
• 1‏ كيلو دقيق‏ (8 أكواب متوسطة دقيق منخول‏)
• 3‏ أكواب زبد‏
• 1‏ كوب لبن‏
• ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ‏ذرة ملح‏
• 2‏ ملعقة صغيرة ريحة كحك
• 2‏ ملعقة كبيرة سمسم محمص

للحشو‏:
عجمية أو ملبن
مكسرات محمصة ومجروشة‏ (‏بندق-‏ عين الجمل‏)‏

الطريقة‏:‏

1. اضربي الزبدة بالمضرب الكهربائي أو في العجان لغاية ما تنعم وبعدين حطي اللبن واستمري في الخفق لغاية ما تلاقي الخليط متجانس‏.‏

2. حطي ‏6‏ كوبايات دقيق في طبق العجن وضيفي لهم البيكنج بودر والملح ورشي فوقهم السمسم وريحة الكعك‏.‏

3. ‏‏صبي فوقهم اللبن بس بالتدريج واعجني ده كله مع بعض لغاية ما تلاقي العجينة مابتلزقش في إيدك وتكون سهلة التشكيل ولو حسيتِ إن العجينة محتاجة شوية دقيق حطي باقي الدقيق بس خلي بالك بالتدريج‏.‏

4. قطعي العجينة كور صغيرة وافرديها على إيدك وانقشيها بالمنقاش بس تراعي إنك ماتضغطيش على الكحكاية بإيدك.

5. دي كانت طريقة الكحك السادة لو عاوزة الكحك محشي قومي بنفس الخطوات اللي فاتت بس قبل ما تنقشي خدي كورة من العجين واحشيها باللي إنتِ عاوزاه سواء ملبن أو عجمية.

6. رصي الكحك في صاجات بعد دهن الصاج بالسمنة وراعي إنك تسيبي مسافة بين كل واحدة والتانية، وسخني الفرن واظبطيه على درجة حرارة متوسطة، وبعد فترة دخلي الصاج الفرن لغاية ما الكحك يتحول للون الدهبي.

7. شيليه من الصاجات وسيبيه لغاية لما يبرد ورصيه في علب ورشيه بالسكر البودرة لما تيجي تقدميه‏.‏



بسكويت النشادر

المقادير:
• كيلو دقيق منخول
• كوباية سمن
• 2 1/ 2 كوباية سكر بودرة
• 5 بيضات
• كوباية لبن
• ملعقة كبيرة نشادر
• فانيليا.

الطريقة:

1. اضربي السمن مع السكر لغاية الخليط ما يبقى زي الكريمة.

2. اضربي البيض مع الفانيليا كويس لغاية ما الخليط يبقى غليظ وبعدين ضيفي السكر والسمن للخليط مع الاستمرار في الخفق لغاية ما يتجانس.

3. تذاب النشادر في نصف كوباية لبن وضيفيه للخليط السابق.

4. ضيفي الدقيق بالتدريج بالتبادل مع اللبن لغاية ما تلاقي العجينة سهلة في التشكيل.

5. تشكل العجينة حسب الرغبة إما بماكينة البسكويت أو تقطع بالقطاعة، ثم ترص الوحدات في صاجات مدهونة بالزيت على مسافات متباعدة علشان مايلزقش.

6. اظبطي الفرن على درجة حرارة متوسطة ولما يسخن حطي الصاجات في الفرن.

7. ارفعي البسكويت من الصاجات وسيبيه لغاية ما يبرد خالص وبعدين رصيه في علبة.

ملحوظة: لو عاوزة يبقى بطعم القرفة أو البرتقال ضيفي للعجينة ملعقتين قرفة أو كوباية عصير برتقال.


بسكويت جوز الهند

المقادير:
• 2 كوباية دقيق
• 4/3 كوباية زبدة
• 1/2 كوباية سكر بودرة ‏
• 1‏ بيضة
• ‏ فانيليا
• ‏1‏ صفار بيضة‏
• ‏ كوب جوز هند ناعم‏
• ‏ذرة ملح‏
• 1‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ‏2‏ ملعقة كبيرة لبن حسب الحاجة‏

لدهان الوجه‏:‏
بيضة مخفوقة مع فانيليا‏.‏

الطريقة‏:‏
1. اضربي الزبدة مع السكر لغاية ما تبقى زي الكريمة‏.‏

2. اضربي البيضة وصفار البيضة بالشوكة وضيفيهم للخليط السابق‏.

3. اخلطي الدقيق مع البيكنج بودر والملح وجوز الهند وحطي الخليط ده على المقدار السابق واعجنيهم لغاية ما العجينة تبقى سهلة ويمكن تشكيلها‏.‏

4. ممكن إنك تحطي 2‏ ملعقة كبيرة من اللبن إذا كانت العجينة يابسة (ناشفة وإنت مش عارفة تشكليها).‏.‏

5. ممكن إنك تشكلي العجينة حسب ما إنت عايزة إما بماكينة البسكويت أو بالقطاعة‏.‏

6. ‏رصي قطع البسكويت في صينية على مسافات متباعدة ويدهن الوجه بالبيضة المخفوقة مع الفانيليا‏ وسخني الفرن في درجة حرارة متوسطة، وبعد فترة دخلي البسكويت ‏واتركيه لغاية ما لونه يبقى دهبي.

7. شيليه من الصاج وهو سخن وسيبيه لغاية ما يبرد ورصيه في علب.



الغريبة


المقادير‏:
• 1‏ كيلو دقيق ‏(8‏ أكواب متوسطة‏)
• 3‏ أكواب زبد‏
• 1‏ كوب سكر بودرة‏
• بياض بيضة
• فانيليا
• ذرة ملح‏
• أنصاف لوز للتجميل

الطريقة‏:‏

1. انخلي الدقيق واضربي الزبدة مع السكر بالمضرب الكهربائي لغاية ما ينعم الخليط ويبقى مثل الكريمة.

2. اضربي بياض البيضة مع الفانيليا بالشوكة وضيفيه للخليط السابق مع الاستمرار في الخفق‏.

3. حطي الدقيق بالتدريج واعجني المقدار لغاية ما العجينة تبقى ناعمة (ماتكونش بتلزق في إيدك)‏.

4. سخني الفرن وبعدين شكلي العجينة علي هيئة كرات صغيرة بحجم البندقة الكبيرة واغرزي فيها نص لوزة وبرضه تراعي إنك ماتضغطيش عليها بإيدك‏.‏

5. ادهني الصاج بالسمنة ورصي فيه الغريبة واظبطي الفرن على درجة حرارة متوسطة لغاية ما تستوي، بس خلي بالك إن لونها مايتغيرش يفضل زي ما هو سكري فاتح‏.‏

6. شيليها من الصاجات أول ما تخرج من الفرن بس بالراحة لأن الغريبة ناعمة‏.‏

7. لما تبرد كويس رصيها في علب التقديم‏.‏



البيتي فور


المقادير:
• 3كوبايات دقيق
• 1/2 كوباية زبدة
• 1/2كوب مربى مشمش
• 1/2كوب فستق مطحون للتجميل
• 1 بيضة
• 4/3كوب سكر ناعم
• ذرة ملح
• 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ملعقة صغيرة فانيليا

الطريقة:

1. اضربي الزبدة مع السكر بالمضرب الكهربائي لغاية ما تبقى ناعمة مثل الكريمة، ثم ضيفي إليها البيضة.


2. ضيفي الدقيق إلى البيكنج بودر والملح وضيفيهم إلى الخليط السابق بالتدريج ومع التقليب المستمر لغاية ما تبقى العجينة سهلة التشكيل.

3. تشكل العجينة بماكينة البيتي فور أو بقمع موضوع في كيس قماش، ممكن إنك تشكليها زي ما إنت عايزة على شكل وردة أو كورة صغيرة ثم رصيها في صينية تيفال.

4. سخني الفرن على درجة حرارة متوسطة ثم دخلي البيتي فور لمدة ربع ساعة.

5. خرجيه من الفرن واتركيه لغاية ما يبرد.

6. للتجميل ادهني طرف البيتي فور بمربى مشمش ورشي فوقه فستق مطحون.

ملحوظة: لما تعمليه بالشكولاتة شيلي مقدار 1 1/2 ملعقة دقيق ويوضع بدلا منها بودرة كاكاو


مـــــنـــــقــــــول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
do0ody
المـديـر العـــام
المـديـر العـــام
do0ody


انثى
عدد الرسائل : 393
العمر : 32
البلد : egypt
المهنة : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Collec10
المزاااج : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Mzboot11
دعاء : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Storm_1788428577_2113996065
تاريخ التسجيل : 27/07/2008

كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Empty
مُساهمةموضوع: رد: كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :)   كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Emptyالإثنين سبتمبر 29, 2008 10:11 pm

merci ana kont 3ayza el byty fo0or thnx y basha
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://friendz.ahladalil.com
zayto0ona
عضو شد حيلوووووا
عضو شد حيلوووووا
zayto0ona


انثى
عدد الرسائل : 21
العمر : 31
البلد : elminia
المهنة : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Studen10
المزاااج : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Anafar10
دعاء : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) FP_05
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Empty
مُساهمةموضوع: رد: كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :)   كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Emptyالإثنين سبتمبر 29, 2008 10:59 pm

ay 5dma ya do0ody
thnx kteeer 3la mrorek
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
semsema
المـديـر العـــام
المـديـر العـــام
semsema


انثى
عدد الرسائل : 140
العمر : 31
البلد : elminya
المهنة : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Studen10
المزاااج : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) 8110
تاريخ التسجيل : 28/07/2008

كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Empty
مُساهمةموضوع: رد: كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :)   كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Emptyالإثنين سبتمبر 29, 2008 11:42 pm

allah 3aleky ya zayto0onty
tamaaaaaaaaam
thnx alo0o0t
w haty ba2a elbete4 l doody hhhh
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
zayto0ona
عضو شد حيلوووووا
عضو شد حيلوووووا
zayto0ona


انثى
عدد الرسائل : 21
العمر : 31
البلد : elminia
المهنة : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Studen10
المزاااج : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Anafar10
دعاء : كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) FP_05
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Empty
مُساهمةموضوع: رد: كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :)   كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :) Emptyالثلاثاء سبتمبر 30, 2008 9:13 pm

7ader ya semsemty
thnx kteeer 3la mrorek
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كحك و بسكويت العيد...كل سنه و انتوا طيبييييين :)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
friendzz :: منتدى البنانيت :: مطبخ-
انتقل الى: